יום שבת, 21 במרץ 2015

מאפינס בצלים ספונטניים שהילדים של כולנו טרפו

כתבה: חן הלל מולי

שבת בבוקר. תכננתי לישון עד 9:00 לפחות, אבל תוכניות ומציאות לרוב לא עולים בקנה אחד. הקטן התעורר וקרא לי (די! מתי כבר יקום לשירותים לבד?!?!) ופתאום אני קולטת את הגדול ישן שנת ישרים צמוד-צמוד אליי (מעניין באיזה שלב של הלילה הוא הגיח...אהוב... טוב, לפחות לא העיר אותי).




אז נחה עליי הרוח לבשל. חולה על זה שזה קורה לי.
בעוד שבועיים פסח ואני מנסה לגמור את כל הקמח (בשביל בעלי). התחשק לי להכין מאפין מלוח. אז הכנתי, ככה סתם, בלי מתכון, מהראש. העוזר הקטן והנאמן שלי טיפס על השיש והתחלתי... (בינתיים גם הגדול התעורר אבל זה ממש לא עניין אותו להשתתף בחגיגה.. העדיף לראות ספיידרמן (-;)
יו, איזה טעים יצא לי.... ללקק את האצבעות. 


כמו שאמרתי קודם לגבי תוכניות ומציאות, בספונטניות מוחלטת דורין הזמינה אותנו להתנחל בשבת אפורה כזו, רק שנביא אוכל. הצטרפנו פלוס המאפינס, גם שמש הצטרפה פלוס עוגת תותים מושלמת, והמשפחה של שיר (מינוס שיר, שזנחה את כולנו לטובת סופשבוע עם חברות אחרות...) לבראנץ׳ של שבת.




המאפינס נטרפו - תוך דקות לא נשאר כלום. אז פתחתי מגירות ומקרר אצל דורין והכנתי עוד, ממה שיש, הפעם בשינוי קל ללא פטריות ומלא פרמזן. הנה המתכון:


מאפינס ״שבת-בבוקר״

מצרכים:
3 בצלים קצוצים
5-6 פטריות פורטבלו גדולות, קצוצות גס (אפשר להחליף בירק אחר או בפרמזן, כמו בגירסא של דורין)
בצל ירוק
גביע קוטג׳ 
גבינה צהובה מגורדת
2 ביצים
חצי כוס קמח
אבקת אפייה
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
שמן לטיגון





הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מטגנים את הבצל היבש עד שהופך שקוף. מוסיפים את הפטריות, וכדקה לפני סוף הטיגון מוסיפים גם את הבצל הירוק:

בקערה, מערבבים את כל שאר המצרכים, ואז מוסיפים את הבצלים והפטריות המטוגנים:



מעבירים לתבנית שקעים משומנת בספריי, ומניחים בחלק התחתון של התנור ל-20 דקות...

ויש לכם מעדן!



תגובה 1: