שבת בבוקר. תכננתי לישון עד 9:00 לפחות, אבל תוכניות ומציאות לרוב לא עולים בקנה אחד. הקטן התעורר וקרא לי (די! מתי כבר יקום לשירותים לבד?!?!) ופתאום אני קולטת את הגדול ישן שנת ישרים צמוד-צמוד אליי (מעניין באיזה שלב של הלילה הוא הגיח...אהוב... טוב, לפחות לא העיר אותי).
אז נחה עליי הרוח לבשל. חולה על זה שזה קורה לי.
בעוד שבועיים פסח ואני מנסה לגמור את כל הקמח (בשביל בעלי). התחשק לי להכין מאפין מלוח. אז הכנתי, ככה סתם, בלי מתכון, מהראש. העוזר הקטן והנאמן שלי טיפס על השיש והתחלתי... (בינתיים גם הגדול התעורר אבל זה ממש לא עניין אותו להשתתף בחגיגה.. העדיף לראות ספיידרמן (-;)
יו, איזה טעים יצא לי.... ללקק את האצבעות.
מאפינס ״שבת-בבוקר״
מצרכים:
3 בצלים קצוצים
בצל ירוק
גביע קוטג׳
גבינה צהובה מגורדת
2 ביצים
חצי כוס קמח
אבקת אפייה
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
שמן לטיגון
הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מטגנים את הבצל היבש עד שהופך שקוף. מוסיפים את הפטריות, וכדקה לפני סוף הטיגון מוסיפים גם את הבצל הירוק:
בקערה, מערבבים את כל שאר המצרכים, ואז מוסיפים את הבצלים והפטריות המטוגנים:
מעבירים לתבנית שקעים משומנת בספריי, ומניחים בחלק התחתון של התנור ל-20 דקות...
ויש לכם מעדן!
וואו..
השבמחק