פרולוג.
פעם הייתה לי דודה אחת, יפהפיה, שחומה, עם עיניים ירוקות. לצערי היא כבר לא איתנו.
המשפחה המורחבת הייתה נפגשת בכל חג ותמיד הייתה עוגה אחת, אחת ויחידה, עם שכבות, מעלפת...
שנים חלפו והיא כבר לא איתנו, אבל הטעם של העוגה פשוט לא יצא לי לעולם מהפה.
טעמתי כל כך הרבה עוגות במרוצת השנים אבל לא! זה לא אותו טעם! בכל פעם טעמתי והתאכזבתי.
בפסח לפני כמה שנים נפגשנו לפיקניק כל ההרכב. הרכב מלא.
גן אהוד ליד זיכרון. באמת צריך ללכת לשם שוב. כל הילדים משחקים, רעש בלגן, כולנו צוחקים.
אג'י עם הילדים על העצים
נוף פסטורלי מהמם.
ויצנר וחביס על האש.
אנחנו הבנות כרגיל חופרות.
בקיצ, מסתמן שזהו יום מושלם, פגש נוסף מוצלח.
ושיר מוציאה תבנית אינגליש קייק. טוב, שיר היא אלופת הקינוחים. היא הכינה 2 עוגות. הראשונה שפתחנו הייתה עם אגוזים, לא יכולה אפילו להריח אותם (עושים לי בחילה...)
מזל שבמקביל היא פתחה גם את השנייה. מלמעלה רואים רק שכבת שוקולד. כבר לא התחשק לי לטעום כי השנייה הייתה עם אגוזים. אבל טעמתי. וטוב שטעמתי.
מזל שבמקביל היא פתחה גם את השנייה. מלמעלה רואים רק שכבת שוקולד. כבר לא התחשק לי לטעום כי השנייה הייתה עם אגוזים. אבל טעמתי. וטוב שטעמתי.
לא יודעת אם בכיתי מבחוץ, אבל בכיתי מבפנים. נעצר לי הלב, נעצרו לי הקולות. שיר שואלת אותי: חן מה קרה?????
זה היה הטעם הזה!! הילדות שלי. הגעגועים.
באותו יום הלכתי לקנות את המצרכים ובאותו יום באתי לאמא שלי לטעום. היא בכתה.
בכל מפגש משפחתי או חברתי מבקשים ממני אותה. טעם אלוהי.
תודה לך שיר. והנה המתכון:
עוגה כשרה לפסח
תודה לך שיר. והנה המתכון:
עוגה כשרה לפסח
מצרכים:
4 ביצים מופרדות
2 כפות שמן
2 כפות מים
שקית קטנה אבקת אפייה
שקית פודינג שוקולד אינסטנט
שקית פודינג וניל אינסטנט
3 כפות סוכר
2 קרטונים שמנת מתוקה
כוס חלב
שוקולד מריר
לתחתית, מערבבים 4 חלמוני ביצה עם השמן, המים, אבקת האפייה ופודינג שוקולד.
מקציפים את 4 החלבונים עם הסוכר, מוסיפים לתערובת ואופים בתנור למשך 15-20 דקות בחום של 180 מעלות.
4 ביצים מופרדות
2 כפות שמן
2 כפות מים
שקית קטנה אבקת אפייה
שקית פודינג שוקולד אינסטנט
שקית פודינג וניל אינסטנט
3 כפות סוכר
2 קרטונים שמנת מתוקה
כוס חלב
שוקולד מריר
לתחתית, מערבבים 4 חלמוני ביצה עם השמן, המים, אבקת האפייה ופודינג שוקולד.
מקציפים את 4 החלבונים עם הסוכר, מוסיפים לתערובת ואופים בתנור למשך 15-20 דקות בחום של 180 מעלות.
אחרי שהעוגה יצאה מהתנור, ממיסים חלק קטן מהשמנת עם שוקולד מריר (כמה שניות במיקרו יספיקו) ואת השאר מקציפים עם כוס חלב ופודינג וניל. מכסים את העוגה בשכבת הקצפת, ומעליה את השוקולד.
אפשר בשתי תבניות אינגליש קייק, או באחת עגולה |
בתיאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה