יום שלישי, 5 במאי 2015

קובה סלק של סבתא רינה



חן שמש סמואל

אתם כבר יודעים שבית הספר שלנו הוא ״בית ספר מפעיל הורים״, והפעם הבקשה הייתה להביא ״מתכון מבית אבא״, עם סיפור אישי לסיבת בחירת המתכון, וגם תמונה תתקבל בברכה. 
אמנם נועם שלי לא אכלן גדול ובטח שלא תבשילים של ממש (כמו רוב הילדים, לא?!)
וגם אני לא ממש בשלנית (אז זה שילוב טוב של אם ובנה), אבל לא יכלתי לצלם מנה נבחרת במסעדה או את עצמנו מזמינים משלוח או לחמם ג׳חנון בדקה במיקרוגל (המנה המועדפת על נועם, בצירוף ביצה קשה. בריאות מישהו?)

נאלצתי לחפש מתכון מקורי. 


אמא שלי, שאיבדה את אמה המרוקאית כבר בהיותה בת 14, לא ספגה בישול אותנטי מהבית. את הבישולים היא ספגה רק כשהתחתנה עם אבא שלי, נח שמש, מאמא שלו, הלוא היא סבתא רינה האגדית, הסבתא העיראקית המהממת שלי. או עצוב לומר, אבל הסבתא שהיתה לי...

ממנה למדה אמי לא-מעט בישולים עיראקיים מהם אנחנו נהנים עד היום. אחד מהם הוא הקובה סלק העיראקית, והנה המתכון. הכי מומלץ להגיש על מצע של אורז לבן.

בתאבון!

(אני אגב,
לוקחת מאמא קובה מוכנים, מקפיאה, ואז מכינה בדקה את המרק ומוסיפה. יוצא סוףףףף)


קובה אדומה של משפחת שמש

מצרכים:
לבצק: 
100 גרם בורגול
200  מ״ל מים
200 גרם סולת
כפית מלח

למלית:
2 כפות שמן
בצל קצוץ דק
500 גרם בקר טחון
מלח, פלפל, קינמון, כמון

למרק:
2 כפות שמן
בצל קצוץ
2 סלקים
2 גזרים
2 גבעולי סלרי
2 ליטר מים
מלח, פלפל, לימון, סוכר

הוראות הכנה:
משרים את הבורגול בקערה עם מים קרים לכ-30 דקות עד שהם נספגים בו.
מערבבים את הבורגול המושרה עם הסולת והמלח בקערה, ולשים ידנית לקבלת תערובת לחה ויציבה. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מים בהדרגה, כף בכל פעם, עד שמתקבל מרקם אלסטי.
אם הבצק רך מדי, מוסיפים כף סולת ומערבבים שוב. מכסים בניילון נצמד, מניחים במקרר ל-30 דקות ועוברים למלית ולמרק.

מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים בצל, סלק, גזר וסלרי, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים סוכר, מיץ לימון, מלח ופלפל, מכסים חלקית ומבשלים כשעה על אש נמוכה.  

בינתיים מחממים מחבת עם שמן ומאדים את הבצל, מוסיפים בשר טחון ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו (כמו בולונז). מוסיפים תבלינים ומורידים מהאש.


מרטיבים את כף היד במעט מים, יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו על כף היד. מניחים 2 כפיות מלית במרכז הבצק, עוטפים אותו סביב המלית ומגלגלים לצורת כדור מושלם. מניחים במגש רטוב למניעת הידבקות וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.


מביאים את המרק לרתיחה, מוסיפים את הקובות אחת-אחת, מכסים חלקית ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה עד שהן מוכנות. 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה